Espresso jest niczym samym jak świeżo zmieloną kawą z ziaren arabiki, robusty czy liberiki. Espresso zawiera w sobie 25 ml kwintesencji kawy czyli samego napoju, zatem espresso doppio nazywane też podwójnym jest niczym innym jak podwojoną ilością samego espresso. 50 ml napoju kawowego pozwala
Jedzenie
Jeszcze kilka lat temu papaja była owocem trudno dostępnym na rodzimym rynku. Dziś leży na półkach w każdym markecie, a z jej dobrodziejstw możemy korzystać każdego dnia. Owoc wyglądem przypomina gruszkę, smakiem zaś zbliżony jest do mango i melona. Skórka jest niejadalna, z kolei nasiona są pieprzne i gorzkie.
Fermentowane pokarmy, stosowane na całym świecie, przynoszą korzyści zdrowotne dzięki fermentacji kwasu mlekowego. Proces fermentacji może zmienić smak pokarmu z gładkiego i zwyczajnego w kwaskowaty, ożywiony przez kolonie dobroczynnych bakterii i ulepszone mikroskładniki odżywcze. Podczas gdy produkty fermentowane, takie jak jogurt, kapusta kiszona i kefir, są dobrze